Nyheter

Mavshacks styrelse beslutar att genomföra en riktad emission om 5,7 MSEK och genomföra en företrädesemission om cirka 14,6 MSEK under förutsättning av bolagsstämmans godkännande

Styrelsen för Mavshack AB (publ) ("Mavshack" eller "Bolaget") har idag, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 13 maj 2024, beslutat om en riktad emission om 5,7 MSEK ("Riktade Emissionen"), i vilken ett fåtal på förhand vidtalade grupp investerare och leverantörer tecknat sig för samtliga aktier ("Riktade Emissionen"). Vidare har styrelsen, under förutsättning av efterföljande godkännande från en extra bolagsstämma, beslutat om en företrädesemission om cirka 14,6 MSEK ("Företrädesemissionen"). 

Sammanfattning av den Riktade Emissionen

Styrelsen i Mavshack AB ("Mavshack") har med stöd av bemyndigande från årsstämman den 13 maj 2024 i dag beslutat att genomföra en riktad emission till en grupp investerare och leverantörer på totalt 5 700 000 kr. De nya aktierna emitteras till en teckningskurs om 0,1 kronor per aktie, vilken är gårdagens genomsnittliga volymvägda kurs i Mavshack. Totalt emitteras 57 000 000 aktier i Mavshack AB vilket innebär en utspädning av existerande aktieägare med 62,2 %.

Emissionen genomförs i form av en av både en kontantemission och en kvittningsemission där Mavshack kvittar existerande skulder som därmed konverteras till eget kapital. Mavshack minskar på så sätt skuldsättningsgraden för bolaget och stärker samtidigt likviditeten.

Syftet med emissionen är att Mavshack har ett akut behov av likviditet samt att kvitta skulder vilket därigenom stärker bolagets balansräkning. Styrelsen har övervägt möjligheterna att genomföra en företrädesemission men har bedömt att kostnaderna för en sådan emission är för höga i relation till emissionens storlek. Genom en riktad emission kan bolaget på ett snabbt och kostnadseffektivt tillföras nytt rörelsekapital och reglera skulder med positiv påverkan på bolagets balansräkning. Styrelsens samlade bedömning är därför att skälen för att genomföra en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är klara och tillräckligt starka och det därför ligger i både Bolagets och aktieägarnas intresse.

Emissionen riktades till Crafoord Capital Partners AB, Flexmission AB, Slaro AB, Citroq Capital AB samt Orsta Capital Partners AB

Efter att emissionen registrerats hos Bolagsverket kommer Mavshack AB ha 91 645 300

aktier. Bolagets aktiekapital ökar med 2 280 000 kronor från 1 385 812 kronor till 3 665 812 kronor.

Sammanfattning av Företrädesemissionen

Företrädesemissionen genomförs bland annat i syfte att förbättra Bolagets rörelsekapital samt att finansiera bolagets vidare etablering av MavshackLive.in samt marknadsföring av Cinemaone.

För varje aktie som ägs per avstämningsdagen erhåller innehavaren två (2) teckningsrätter. En (1) teckningsrätt ger innehavaren rätt att teckna en aktie i Bolaget. Teckningskursen per aktie uppgår till 0,08 SEK.

Företrädesemissionen innebär en emission av högst 183 290 600 aktier.

Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Mavshack cirka 14,6 MSEK före emissionskostnader.

För varje aktie som ägs per avstämningsdagen, [ ], erhåller innehavaren två (2) teckningsrätter. En (1) teckningsrätt ger innehavaren rätt att teckna en (1) aktie. Teckningskursen per aktie uppgår till 0,08 SEK.

Teckningsperioden för Företrädesemissionen kommer att löpa från och med den 11  till och med den 25 november 2024.

Genom Företrädesemissionen kan aktiekapitalet komma att öka med högst 7 331 624 SEK från 3 665 812 SEK till 10 997 436 SEK och antalet aktier öka med högst 183 290 600 aktier från 91 645 300 aktier till 274 935 900.

Aktieägare i Bolaget som inte tecknar aktier i Företrädesemissionen kommer att vidkännas en utspädning av sitt aktieinnehav. Fulltecknad Företrädesemission medför en initial utspädning motsvarande cirka 66,7 procent.

Villkor för Företrädesemissionen

Mavshacks styrelse har beslutat om Företrädesemissionen, under förutsättning av efterföljande godkännande från en extra bolagsstämma. i enlighet med följande huvudsakliga villkor:

Teckningsåtaganden och emissionsgarantier

Styrelsen har avsikt att Företrädesemissionen ska omfattas till cirka 100 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Information avseende teckningsförbindelser och garantiåtaganden meddelas senare.

Informationsmemorandum

Bolaget kommer att upprätta ett informationsmemorandum med anledning av Företrädesemissionen, innehållande fullständiga villkor samt övrig information om Företrädesemissionen. Informationsmemorandumet beräknas offentliggöras på Bolagets hemsida den 8 november 2024 inför att teckningsperioden inleds.

Preliminär tidplan

Nedanstående tidplan för Företrädesemissionen är preliminär och kan komma att ändras.

4 november 2024

Extra bolagsstämma med godkännande av styrelsens förslag till beslut om ny bolagsordning med justerade gränser för aktiekapital och antal aktier

6 november 2024

Sista dag för handel i Bolagets aktie med rätt att delta i Företrädesemissionen

7 november 2024

Första dag för handel i Bolagets aktie utan rätt att delta i Företrädesemissionen

7 november 2024

Avstämningsdag för erhållande av teckningsrätter och rätt att delta i Företrädesemissionen

8 november 2024

Beräknad dag för offentliggörande av informationsmemorandum

11 november 2024

Teckningsperiod startar, handel med teckningsrätter startar

21 november 2024

Handel med teckningsrätter avslutas

25 november 2024

Teckningsperioden avslutas

4 december 2024

Offentliggörande av utfall i Företrädesemissionen. Avräkningsnotor skickas ut

Bolagets aktier och aktiekapital efter Emissionerna

Förutsatt att Emissionerna fulltecknas, samt att en extra bolagsstämma godkänner styrelsens förslag till ändring av Bolagets bolagsordning, kommer antalet aktier i Mavshack att öka med högst 240 290 600 aktier från 34 645 300 aktier till 274 935 900 aktier, och aktiekapitalet kommer att öka med högst 9 611 624 SEK från 1 385 812 SEK till 10 997 436 SEK. Detta motsvarar en utspädning om cirka 87,39 procent av röster och kapital i Bolaget.

Extra bolagsstämma

Styrelsens beslut om Företrädesemissionen är villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma den 4 november 2024 och förutsätter att gränserna för aktiekapital och antal aktier i bolagsordningen ändras i enlighet med styrelsens förslag. Kallelse till den extra bolagsstämman kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.

För mer information om Mavshack, besök mavshack.se eller kontakta:

Anand Jhingan, vd, Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 oktober 2024 kl. 09:27 CEST.

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilka varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Mer information finns på www.mavshack.se

Filer för nedladdning

Prenumerera på nyheter och rapporter

IR-kontakt

E-post: ir@mavshack.com
Telefon: 08-124 517 90