Nyheter

Aktieägarna i Mavshack AB (publ), org.nr 556721-5388 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 4 november 2024, kl. 9 på Karlavägen 58 i Stockholm

Rätt att delta vid extra bolagsstämman

Aktieägare som vill delta i den extra bolagsstämman ska dels vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 25 oktober 2024, dels anmäla sig till extra bolagsstämman senast den 28 oktober 2024 per e-post till ir@mavshack.com. Vid anmälan ska uppges namn, person-/organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer och eventuella biträden vid stämman (högst två).

Ombud

Ombud samt företrädare för juridiska personer ombeds att i god tid före extra bolagsstämman till Bolaget inge fullmakt i original, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar. Fullmakten och registreringsbeviset får inte vara äldre än ett år per dagen för extra bolagsstämman, dock att fullmaktens giltighetstid får vara längst fem år från utfärdandet om detta särskilt anges. Bolaget tillhandahåller fullmaktsformulär på Bolagets webbplats www.mavshack.se vilket kommer tillsändas de aktieägare som så begär och uppger sin postadress. 

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta på extra bolagsstämman måste aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare låta registrera aktierna i eget namn så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen den 25 oktober 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts senast den andra bankdagen efter den 25 oktober 2024 beaktas vid framställningen av aktieboken.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Val av en eller två justeringspersoner
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Godkännande av dagordning
  7. Beslut om ändring av bolagsordningen
  8. Godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission
  9. Stämmans avslutande

FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 7 - Beslut om ändring av bolagsordning

För att möjliggöra godkännande av beslut om företrädesemission enligt punkt 8 nedan föreslår styrelsen att stämman beslutar att ändra bolagsordningens bestämmelse om aktiekapital och antal aktier enligt följande.

Nuvarande lydelse:

"§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet utgör lägst 1 000 000 kronor och högst 4 000 000 kronor.

§ 5 Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 25 000 000 aktier och högst 100 000 000 aktier."

Föreslagen lydelse:

"§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet utgör lägst 3 600 000 kronor och högst 14 400 000 kronor.

§ 5 Antal aktier

Antalet aktier ska vara lägst 90 000 000 aktier och högst 360 000 000 aktier."

Styrelsen eller den som styrelsen utser ska ha rätt att vidta de smärre justeringar av ovanstående beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering av beslutet.

Punkt 8 - Beslut om företrädesemission

Styrelsen föreslår att bolagsstämman godkänner styrelsens beslut av den 2 oktober 2024 om en företrädesemission av aktier ("Företrädesemissionen") enligt följande:

1. Bolagets aktiekapital ökas med upp till 7 331 624 SEK genom att utge högst 183 290 600 aktier envar aktie med ett kvotvärde om 0,04 SEK.

2. De nya aktierna emitteras till en kurs av 0,08 SEK per aktie. Överkurs ska föras till den fria överkursfonden.

3. Rätt att teckna aktier ska med företrädesrätt tillkomma Bolagets aktieägare, varvid för varje på avstämningsdagen innehavd aktie enligt den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken berättigar till två (2) teckningsrätter och en (1) teckningsrätt ska berättiga till teckning av en (1) ny aktie.

4. För det fall inte samtliga aktier tecknas med stöd av företrädesrätt enligt ovan ska styrelsen besluta om tilldelning inom ramen för emissionens högsta belopp.

a) I första i hand ska tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter ske till dem som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter, och, för det fall dessa inte kan erhålla full tilldelning, pro rata i förhållande till deras teckning med stöd av teckningsrätter och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

b) I andra hand ska tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter ske till andra som anmält sig för teckning utan stöd av teckningsrätter och, för det fall dessa inte kan erhålla full tilldelning, pro rata i förhållande till det antal aktier som var och en anmält för teckning och, i mån detta inte kan ske, genom lottning.

c) I tredje hand ska tilldelning ske till emissionsgaranterna i förhållande till garanterat belopp.

5. Avstämningsdag för rätt att delta i emission ska vara den 7 november 2024.

6. Teckning av aktier med stöd av teckningsrätter skall ske genom kontant betalning under tiden från och med den 11 november 2024 till och med den 25 november. Teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter skall ske på särskild teckningslista under tiden från och med den 11 november till och med den 25 november. Betalning för aktier tecknade utan stöd av teckningsrätter skall erläggas kontant senast två bankdagar efter utfärdandet av avräkningsnota som utvisar besked om tilldelning. Det antecknas att styrelsen äger rätt att medge kvittning i enlighet med aktiebolagslagen 13 kap 41 §. Styrelsen har rätt att förlänga teckningstiden och senaste dag för betalning.

7. De nya aktierna medför rätt till utdelning för första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna registrerats hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

8. Bolagets styrelseordförande, eller den han därtill utser, ska ha rätt att vidta de smärre justeringar av ovanstående beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering vid Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

Övriga upplysningar och handlingar

För giltigt beslut enligt punkt 7 fordras att beslutet biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid extra bolagsstämman företrädda aktierna.  Fullständiga förslag framgår av kallelsen.

Aktieägare har rätt att begära att styrelsen och den verkställande direktören ska lämna upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Behandling av personuppgifter

I samband med anmälan till extra bolagsstämman kommer Bolaget behandla de personuppgifter som efterfrågas enligt ovan om aktieägare. De personuppgifter som samlas in från aktieboken, anmälan om deltagande på extra bolagsstämman samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för extra bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna kommer endast användas för extra bolagsstämman. 

För ytterligare information om Bolagets behandling av personuppgifter i samband med extra bolagsstämman, vänligen se allmän integritetspolicy för bolagsstämmor
www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf

Bolaget har 34 645 300 aktier och röster.

Stockholm i oktober 2024

MAVSHACK AB (PUBL)

Styrelsen

För mer information om Mavshack, besök mavshack.se eller kontakta:

Anand Jhingan, vd, Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilka varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Mer information finns på www.mavshack.se

Prenumerera på nyheter och rapporter

IR-kontakt

E-post: ir@mavshack.com
Telefon: 08-124 517 90